Hier kunt u eerst het verslag lezen van de FietsBridgdDrive op 6 mei 2015.

Onder het verslag treft u een fotocollage van deze geslaagde activiteit.

Bridgeclub KBO Etten in de korenmolen 'de Hoop' in Bavel.

Op  woensdag 6 mei met de fiets naar Bavel, naar de korenmolen 'de Hoop', die dit jaar 150 jaar bestaat, om daar te bridgen.
Dit jaarlijkse evenement is voor de bridgeclub Etten de 18de keer. In 1994 is de bridgeclub opgericht door Jan Blom, toen tellende 14 leden. Sinds 1997 wordt de jaarlijkse fietsbridgedrive georganiseerd, dus nu voor de 18de keer.

Waarom dit jaar deze bridgedrive in de korenmolen? Welnu, de korenmolen bestaat dit jaar 150 jaar. In 1865 gebouwd en vijf generaties van Riel oefenden daar het molenaarsberoep uit. In 1960 besloot opa Jan van Riel om de molen te sluiten, omdat deze niet meer rendabel was.  De wieken en de molenkap werden totaal vervangen. Met voorbereidingen en contacten met Monumentenzorg, de Brabantse Molens en de Gemeente Nieuw-Ginneken is een restauratie gerealiseerd in een tijdperk van zes jaren (1972-1978). De molen draaide weer en draait nu nog regelmatig. De huidige bestemming is een sfeervolle bestemming, het huidige Partycentrum, dat nu gerund wordt door Rian en Carla van Riel en schoonzoon Jack. Een unieke gelegenheid om te bridgen volgens het bestuur van de bridgeclub KBO Etten.

Vanuit D'n Overkant, de tijdelijke ouderensoos, ging de hele stoet om 8:45 met ongeveer 45 personen gezamenlijk per fiets naar Bavel via een uitgestippelde route. De overige 50 personen gingen met de auto.
Na aankomst werd eerst koffie/thee geserveerd met molenkoek, speciale traktatie n.a.v. het 150-jarig bestaan.
Daarna werd iedereen welkom geheten door de voorzitter van de bridgeclub, de heer Piet van den Wijngaard. 
Hij kondigde een verrassing aan: Nieuwe kleedjes voor op de tafels met de naam 'KBO - Bridge Etten' erop. Deze zijn gedeeltelijk gesponsord. Mevrouw Nelly Rasenberg heeft deze kleedjes allemaal gemaakt, waarvoor zij een groot compliment kreeg.
Daarna 3 rondes bridgen.

Om ongeveer 12:30 werd het Bourgondische buffet geopend. Allen konden hun gewenste gerechten nemen en aan tafel consumeren.
Daarna weer 2 ronden bridgen. Hierna was het pauze: de korenmolen bezichtigen en/of lekker buiten, waarbij ook wat werd gedronken om de sfeer te verhogen.
De laatste ronde bridge was om 15:30 waarna de uitslagen bekend werden gemaakt door onze wedstrijdleider Mariolein Koevoets, m.n. de clubkampioen, de heer en mevrouw van Leeuwen.
De bokaal werd aan hen uitgereikt door mevrouw Cisca Blom.
De overige prijzen werden uitgereikt door de leiding en zo werd het winterseizoen 2014-2015 afgesloten.

De voorzitter sloot de dag af met een dankwoordje voor al diegenen die dit jaar gevraagd en ongevraagd hulp hebben geboden tijdens de bridge. Tevens meldde de voorzitter dat er in september 2015 weer bridgecursussen worden opgestart, zowel voor beginners als voor gevorderden. Iedereen is welkom. U weet: KBO = Kom Bij Ons.

Het was een gezellige- en geslaagde dag en iedereen ging weer enthousiast, met flinke tegenwind, voldaan huiswaarts; zowel met de fiets als met de auto. Allen zijn goed thuis gekomen en de bezemwagen heeft geen calamiteiten gehad. Al met al een geslaagde dag met droog weer tijdens de fietstochten. Op naar het volgende jaar!

Bridgeclub KBO Etten.
Het bestuur.